FeaturedKültür Sanat

“7.Tatlısu Ot Kültür Dayanışma Festivali” depremzedeler yararına yapıldı

“7.Tatlısu Ot Kültür Dayanışma Festivali” depremzedeler yararına köy meydanında yapıldı.

Festival, doğadaki yenilebilir otları tanıtarak, sağlıklı beslenmenin önemi vurgulamak amacıyla düzenlendi.

Etkinlik depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra depremde hayatını kaybedenler için dua okundu.

-Orçan

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının eğlence değil dayanışma ve yardımlaşma olduğunu belirterek, iptal edilen konserlere ayrılan bütçe, stantlardan ve satışlardan elde edilecek gelirin tamamının, “Şampiyon Melekler Takımı” anısına yapılacak olan bir proje ile depremzedelere bağışlanacağını söyledi.

Orçan, festivalin temasının, doğadan, doğal ve sağlıklı beslenme olduğunu dile getirdi.

-Uluçay

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da, böylesi büyük acıların olduğu dönemde birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini belirterek, Adıyaman’da gerek hükümetin gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin hep yanlarında olduğunu kaydetti.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Şampiyon Melekler Takımı anısına ve depremzedeler yararına yapılacak olan her bir bağış ile yardımın büyük önem taşıdığını kaydederek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

-Feyzioğlu

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, “acınız acımız, acımız acınız” diyerek, yaşanan acıların ortak olduğunu söyledi. 10 binlerce deprem şehidi ve Şampiyon Melekler Takımını rahmetle anan Feyzioğlu, yaşanan tüm acılara rağmen hayatın devam ettiğini söyledi. Feyzioğlu, böylesi anlamlı bir festivale katılarak, katkı koyanlara teşekkür etti.


Benzer Haberler

Aziz Anne Kilisesi ve Tabakhane Camii’deki çalışmalar tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat elektrik kesintisi var!

SysAdmin

“Tarihi restorasyon projesini bir iki açıklama için heba etmeyeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Hemşire nakillerinin 16 Ekim’de yapılacağı açıklandı

Karting Şampiyonası Cemsa’da devam etti

Voice Kıbrıs Haber

“Hükümeti başımızdan atmak için her türlü eylemi yapmaktan geri durmayacağız”

Voice Kıbrıs Haber