FeaturedKIBRIS

“3 milyar 250 milyon liralık katkı, çok önemli bir girdi kaynağı olacak”

Başbakan Ersan Saner, 5+BM toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte esas hedeflerinin, egemen iki ayrı eşit devlet olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının da bu konuda kararlı olduğunu, bu yöndeki iradesini de cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya koyduğunu söyledi.

Saner, 2021 Yılı Türkiye–KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’yla bütçe açığının da karşılanması amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin destek sağlayacağını, bu çerçevede 3 milyar 250 milyon liralık katkının, KKTC’nin refahının artması için çok önemli bir girdi kaynağı olacağını kaydetti.

Saner, Ankara’daki basın toplantısında, bugün 20 bin aşının daha Türkiye’den KKTC’ye gönderileceğini de açıkladı.

Başbakan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın düzenledikleri basın toplantısının ardından 2021 Yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Saner ile Oktay imza koydu.

Başbakan Saner, Ankara’da TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la düzenledikleri basın toplantısında, yaptığı konuşmada, KKTC olarak Türkiye ile her alanda işbirliğinde olduklarını belirtti.

Saner, 1958 yılından başlayan ve bugüne dek süren BM görüşmelerinde hiçbir sonuca ulaşılamadığını tüm dünya ile birlikte gözlemlediklerini kaydetti.

Saner, KKTC halkının, egemen devleti ile bundan sonraki süreçte de yoluna devam ederken Türkiye’den aldığı güçle birlikte egemen iki ayrı devlet temelinde bir uzlaşıya her zaman hazır olduğunu vurguladı.

5+BM toplantısında da, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte esas hedeflerinin, egemen iki ayrı eşit devlet olduğunu ifade eden Saner, Kıbrıs Türk halkının da bu konuda kararlı olduğunu, bu yöndeki iradesini de cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya koyduğunu söyledi.

Saner, bu çerçevede 40 yıldır devam eden çözümsüzlüğün faturasını sadece Kıbrıs Türk halkının ödediğini, bunun da adil olmadığını belirterek, dünyanın bir köşesinde tecrit edilen Kıbrıs Türk halkının Türkiye dışında bir ülkeyle direkt teması olmadığını, bunun da Kıbrıs Türk halkının kaderi olamayacağını vurguladı.

Türkiye’nin bu kapsamda KKTC’ye hep katkı yaptığını dile getirip her katkıya teşekkür eden Saner, dünyadaki ülkelerin İMF’si olduğunu KKTC’nin de Türkiye’si olduğunu kaydetti.

Başbakan Saner, imzalanan protokol çerçevesinde başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, protokol ile bütçe açığının da karşılanması amacıyla Türkiye Cumhuriyetinin destek sağlayacağını, bu çerçevede 3 milyar 250 milyon liralık katkının, KKTC’nin refahının artması için çok önemli bir girdi kaynağı olacağını söyledi.

TAK


Benzer Haberler

St. Hilarion Kalesi, Orta Çağ’dan bu yana ayakta duruyor

Detaylı araştırma başlatıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs-Mısır doğal gaz boru hattı için AB’den onay bekliyor

Voice Kıbrıs Haber

Beş örgüt bugün Doğa Bayramı etkinliği düzenliyor

Yaptığı alışverişin ödemesini banka hesabından iptal ederek dolandırdı

Voice Kıbrıs Haber

DPÖ teşvik belgesi alan yatırımları açıkladı