FeaturedKIBRISUncategorised

3 gazeteci mahkemede saldırıya uğradı!

Kıbrıs Gazetesi Muhabiri Sedef Boşnak, Kıbrıs Postası Muhabiri Nadire Bahadi ve serbest çalışan gazeteci Gamze Pir Baykur, bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görevleri sırasında Hüseyin Acar adlı zanlı yakını tarafından saldırıya uğradı!

Basın-Sen 3 gazetecinin maruz kaldığı saldırıya tepki gösteren bir açıklamada yaptı, açıklamada şunlar kaydedildi:

“Edindiğimiz bilgiye göre, adli suç dolayısıyla mahkemeye getirilen bir zanlının yakını Hüseyin Acar, olayı fotoğraflamaya çalışan muhabirlere bir anda saldırarak, Kıbrıs Gazetesi Muhabiri Sedef Boşnak’ı yakaladı ve mahkeme girişinde bulunan cam kapıların üzerine atmaya çalıştı. Yaşanan olay sonrası Boşnak’ın hafif şekilde yaralandığını ve ileri tetkik için hastaneye kaldırıldığını, öte yandan, saldırganın polis tarafından tutuklandığını da öğrenmiş bulunmaktayız.

Meslektaşlarımızın, mahkemede görev sırasında zanlı yakınları tarafından saldırıya uğramaları, ülkemizdeki “basın özgürlüğünün” ulaştığı düzeyi bir kez daha ortaya koymuştur. Halkın haber alma hakkını, halk adına kullanan basın emekçilerinin, habere ulaşmalarının darp yoluyla engellenmesi hesapsız kalmamalıdır.

Ülkede yaşayan tüm vatandaşların hakkını korumak, dahası görev başındaki basın mensubunu korumakla yükümlü olan polis güçlerinin başarısızlığı üzerinde durulması gereken bir konudur.

Polis güçlerinin, basın emekçilerine karşı yapılan saldırılara bir son verilmesi için gereken önlemlerin alınmasını talep ederken, bugünkü saldırıyla ilgili olarak meslektaşlarımızın konuyu şikâyet ettiğini ve gereken yasal işlemlerin yapılacağını da duyurmak istiyoruz.

Saldırıya maruz kalan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saldırgan Hüseyin Acar’ın yasaların emrettiği şekilde cezalandırılması gerektiğini ve sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.”


Benzer Haberler

2022 Malı Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı 26 kabul oyuyla geçti

Voice Kıbrıs Haber

“İmzadan kaçındılar”

“Benim siyaset anlayışım nettir; halk için doğruları yapmak”

Levent Soykut anı maçı cumartesi

Voice Kıbrıs Haber

1 Sterlin Kaç TL? (2 Nisan 2018)

‘Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik olumlu bir gelişme’