FeaturedKIBRIS

255 özel polis Yeşil Hattı denetleyecek

Güney Kıbrıs’ta, kaçak göçün önlenmesi için Yeşil Hattın denetlenmesinde görev yapacak 255 sözleşmeli özel polisin, Mart ayı sonunda işbaşı yapacağı haber verildi.

Özel polislerin göreve başlamadan önce uyuşturucu testine (narkotest) tabi tutulacağını, öte yandan başlangıçta çıkılan 300 kişilik münhalin tamamlanması için 45 kişilik daha münhale daha çıkılmasının beklendiğini yazan Fileleftheros gazetesi, kaçak göç problemi yüzünden, Rum Polisi Genel Müdürlüğünün, Yeşil Hattın denetlenmesi ve göçmen akışlarıyla mücadele edilmesi için bir alt müdürlük oluşturduğunu belirtti.

Ay sonuna kadar istihdam edilecek ve Yeşil Hattın denetlenmesi görevini üstlenecek olan 255 özel polisin, bu alt müdürlüğe bağlı olacağını kaydeden gazete, özel polislerin işe alım prosedürlerine de atıfta bulundu.

Buna göre, Mart sonu-Nisan ayı başında göreve başlayacak özel polislerin, polis müdürlüğüne bazı belgeler sunmaya çağrıldıklarını ve bunun akabinde de uyuşturucu testine tabi tutulacaklarını kaydeden gazete, testleri negatif çıkanların, sınır muhafızı üniforması giyeceğini ifade etti.

Yaşanan diğer bir gelişmede ise, sınır muhafızları için teçhizat, esas olarak da 40 araç satın alınması için ihaleye çıkılmasının beklendiğini kaydeden gazete, sınır muhafızlarının bu araçlarla Yeşil Hat boyunca devriye yapacaklarını veya Purnara’daki merkezden Mennoya’ya kaçak göçmenlerin taşınacağını belirtti.

Gazete sınır muhafızı olarak işe alınacak kişilerin, kaçak göç konularıyla alakalı bilgilendirilmeleri için, polis akademisinde üç haftalık eğitimden geçeceklerini de ekledi.


Benzer Haberler

“Şaibeli isimlerin atanması ülkeye yapılan en büyük kötülüktür”

Voice Kıbrıs Haber

“BM parametreleri dışındaki fikirler kalıcı olmaz”

Voice Kıbrıs Haber

Corona güneye yönelik mülteci akışını azalttı

Güneyde koronavirüse ilişkin epidemiyolojik analiz yapıldı

“Yeni vaka artışlarına hazırlanmalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

5 yaşındaki çocuğa kelepçe