FeaturedKültür Sanat

20. TÜRKSOY Opera Günleri için geri sayım başladı




Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, 1994 yılından beri düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 20’ncisi için geri sayım başladı.

Etkinlik kapsamında her yıl Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen konserler bu yıl 11 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’daki konser ile başlayıp, 13 Eylül 2017 Çarşamba akşamı Bellapais Manastırı’nda yapılacak Kuzey Kıbrıs konseri ile tamamlanacak.
Kuzey Kıbrıs’ı temsilen Opera Sanatçısı Laden İnce’nin sahne alacağı konserde, Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, ve Türkiye’den gelecek sanatçılar da yer alacak. Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklar.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek konser Haziran ayında vefat eden Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Sanat Programı Yapımcısı Hakan Çakmak’a ithafen gerçekleştiriliyor.

 Beklenmedik vefatı ülkemiz basın ve sanat camiasında derin üzüntüye neden olan Hakan Çakmak, ülkemiz kültür ve sanat etkinliklerinin kayıt altına alınıp arşivlenmesinde, kamuoyuna ulaştırılmasında ve en önemlisi de kültür sanat alanında farkındalık yaratarak bir bilinç oluşmasında önemli katkılar sağlamıştır.
20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Bellapais Manastırı’nda düzenlenecek konser halka açık ve ücretsiz olup saat 20.00’de başlayacağı






Benzer Haberler

Arıklı “Sözleşmeli olarak kişi, aldığı maaşı LÖSEV’e bağışlıyor”

TAK

Güçlüsoy “Lefkoşa’da bütün dereler aktif şekilde akıyor, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın”

BRT

Şahiner “70 milyon euroluk bir ek gelir kapısı açılacak diye bankalar da riske atılacak”

TAK

Lefkoşa hastane çemberi su altında kaldı, Serhatköy deresi taştı

TAK

Amcaoğlu “Bölgede yağış azaldı, sadece tek yol kapalı… Kanlıköy’de sıkıntı devam ediyor”

TAK

Başbakanlık Bütçesi görüşülmeye devam ediyor, Şahiner ve Amcaoğlu arasında gerginlik!

TAK