FeaturedKültür Sanat

20 sanatçının 50 eserini buluşturan sergi YDÜ’de açıldı

20 sanatçının 50 eserini buluşturan “Güzel Sanatlar Nisan” karma sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda açıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 20 akademisyen sanatçısı tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan “Güzel Sanatlar Nisan Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda açıldı.

24 Haziran’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek karma sergi, resim, heykel, seramik, vitray ve baskı resimlerinden oluşan 50 eseri sanatseverlerle buluşturuyor.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 412’nci sergisinin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı her sergi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yakın Doğu Üniversitesitesi’nin geleceğine atılan bir imzadır.”

“Güzel Sanatlar Nisan Sergisi”nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı pek çok sergiye katıldığını hatırlatarak, “Davet edilen her serginin açılışına katılıyorum. Çünkü açılan her serginin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yakın Doğu Üniversitesitesi’nin geleceğine atılan bir imza olduğuna inanıyorum” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin her zaman sanata ve sanatçıya değer verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Yakın Doğu Üniversitesi, farklı ülkelerden gelen birçok sanatçıya kucak açıyor. Sanatın ve sanatçının yanında olarak birbirinden önemli ve değerli tüm bu eserleri bizlerle buluşturuyor. Ortaya çıkan eserler ise sanatımızı, kültürümüzü, duygularımızı; yani bizi, gelecek nesillere aktarıyor” ifadelerini kullandı.

Sanatın evrensel olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sanat evrenseldir ve insanlık için bir hizmettir. Sanat, yaşanılan tüm savaşlara, ambargolara ve kısıtlamalara rağmen bizim dünyaya verdiğimiz en güzel cevaptır” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasını, Güzel Sanatlar Nisan Sergisi’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkesi tebrik ederek bitirdi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Bilim ve sanattan beslenmeyen hiç bir toplumsal yükseliş kalıcı izler bırakma kudretine erişemez.”

Serginin açılışında konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, bilim ve sanatın toplumlar için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak “Bilim ve sanattan beslenmeyen hiç bir toplumsal yükseliş, kalıcı izler bırakma kudretine erişemez. Bu nedenle tarihte varlık gösterip sonrasında yok olan ve bugüne iz bırakmayı başaramayan pek çok devlet örneği var” ifadelerini kullandı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin yalnızca sanatta değil her koşulda üretkenlik içinde olduğunu ve gücünü buradan aldığını söyleyen Prof. Dr. Şanlıdağ, AD Scientific Index’in açıkladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında; Yakın Doğu Üniversitesi’nin, dünya genelinde 15 bin üniversite arasında 552’nci sırada; Avrupa’da ise 3 bin 126 üniversite arasında 230’uncu olarak Avrupa’nın en iyi ilk 250 üniversitesi arasında yer aldığını hatırlattı.

Prof. Dr. Şanlıdağ, “Yine AD Scientific Index tarafından açıklanan, akademisyenlerin araştırma alanlarına göre oluşturulan dünya sıralamasında; Üniversitemizden Prof. Dr. Hüsnü Can Başer alanında 58’inci, Prof. Dr. Derin Orhon 101’inci, Prof. Dr. İsa Dumanoğlu 207’inci, Prof. Dr. Kerem Can Koçak 229’uncu, Prof. Dr. Mehmet Özsöz 353’üncü, Prof. Dr. İhsan Çalış 357’inci, Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin 685’inci sırada yer aldı ve dünyada, kendi alanlarında ilk bin akademisyen arasında yer buldu” dedi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, sanatta ve bilimde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyada hak ettiği saygın yeri alabilmesi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Erdal Aygenç: “Hayatınızın karanlık noktalarını aydınlık tutabilmek için, sanatsız kalmayın.”

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç ise konuşmasına, “Sanat, dünyanın çamuruna bulaşmamanın tek yoludur. Sanatın ve sanatçının yüceliği ise sınırları zorlayan, çılgınca yaratma gücünde ve sonu gelmeyen arayışlarında gizlidir” sözleri ile başladı.

Her sanatçının ve sanat eserinin farklı bir dili ve hikayesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Sanat sonsuz bir denizdir. Sanatın ustaları ise sayılıdır” dedi. Tüm sanatçıların tarih ve kültürden yararlandırdığını belirten Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Günümüz sanatçısı, yalnız kendi kültür ve sanatından değil yeryüzünün tüm mirasından yararlanır. Çünkü kültür ve sanat mirası evrenseldir. Kapıları tüm sanatçılara açıktır. Hayatınızın karanlık noktalarını aydınlık tutabilmek için, sanatsız kalmayın” ifadeleri ile bütün sanatseverleri, 24 Haziran’a kadar Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda ücretsiz olarak ziyarete açık olan “Güzel Sanatlar Nisan Sergisi”ni görmeye davet etti.


Benzer Haberler

Antarktika’da 20 kollu deniz canlısı keşfedildi

Voice Kıbrıs Haber

‘Özellikle Kapalı Maraş’la ilgili çalışmaların içeriğini izah ettik’

Voice Kıbrıs Haber

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, Kıbrıs konusundaki güncel siyasi durumu değerlendirdi 

Voice Kıbrıs Haber

Üç otelde kalan öğrencilerin test sonuçları açıklandı

Dikkat 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

Anastasiadis – Zan Pier Lakrura görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber