Narden Bingölle Nar-ı hayat

100. YILDA GELEN BAYRAM GİBİ FESTİVAL, FESTİVAL GİBİ BAYRAM

narden bingöl
Narden Bingöl

Kıbrıslı Türk’ler birden fazla duyguyu ayni anda yaşadı diyebiliriz. Belki Heyecanlandı, bazen hüzünlendi, çoğunlukla gurur duydu, mutlu oldu…

Öyle bir coşku, öyle bir kalabalık ki, adeta bayram haftasında festival, festival alanında da bayram buluşması yaşandı desek pek yerinde olur kanımca.

Bahsettiğimiz büyük buluşma, 1. Kıbrıs Türk Kültür Festivali sevgili dostlar.

Londra-Kıbrıs Türk Kültürü gelenek ve göreneklerinin sergilendiği festivalde neler yoktu ki?

Lezzetli mi lezzetli Kıbrıs yemeklerinden Folklor gösterilerine, Kıbrıslı müzisyenlerin canlı sahne performanslarından, çeşitli eğlencelere ve tanıtım ile satışların yapıldığı stantlara kadar gelen misafirlerin görmek isteyecekleri hemen her şey vardı.

Sponsor

Uzun kuyrukların yaşandığı festivale  rekor  bir katılım söz konusuydu dostlar.  Zira, rakamın  20 binin üzerinde olduğu bizimde kulağımıza gelen bilgiler arasında.

Kıbrıs Türk Dernekleri Konsey başkanı Leyla Kemal ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin en güzel tarafı da neydi biliyor musunuz?

Festival komitesinin tamamen gönüllü kişilerden oluşması. Lakin bu sadece güzelliklerin ilki diyebiliriz.. Zira, yapılanlar bununla sınırlı değil.

Söz konusu Komite hayata geçecek 1. Kıbrıs Türk Kültür Festivali için gece gündüz demeden çalışmış. Tabii ki, Kıbrıs Türk Kültürünü bilmeyenlere tanıtmak, unutanlara hatırlatmak ve yeni nesil gençlerin kültürümüzü yaşatmasını sağlamak amacıyla.

Yüreklerimizden fışkıran kocaman alkışlarla emeği geçen herkesi kutlarım. Ha birde, mesafe olarak uzak olsak da kalben yakın olduğumuzu da hatırlatmak isterim müsaadenizle.

 

Sponsor

 

Bir çoğumuz orada olamasa da, o coşkuyu halkımızla birlikte yaşayamasa da sanırım bildiğimiz tek bir şey var dostlar o da; Kıbrıs Türk toplumunun bugüne kadar düzenlediği 100 yılın en büyük etkinliği olan festival haberlerini takip ederken şöyle bir iç geçirdiğimiz ve gururlandığımız.

25 Haziran Pazar günü yani Ramazan Bayramının ilk gününe denk gelecek festival için Konsey Başkanı Leyla Kemal , “Tüm halkımızı Göçümüzün 100. Yılında, Ramazan Bayramımızı hep birlikte kutlama heyecanını yaşamaya davet ediyoruz” demişti. Eminim ki festival sonrası mutluluğu tarif edilemezdi. Kendisine selamlar sevgiler.

Özetle şunu söyleyebiliriz ki;  Buram buram Kıbrıs kokulu 1. Kıbrıs Türk Kültür Festivali bu işten alnının akıyla çıktı ve  aldığı büyük destekle bu toplumun gücünü tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamış oldu.

Dünyanın neresinde olduğu fark etmeksizin yüreği ülkesi için çarpan tüm güzel insanlara Nar-ı Hayat’tan kocaman sevgilerle…

Sevgiyle Kalın…


Benzer Haberler

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

GÜZELYURT MESLEK LİSESİ’NİN KÜÇÜK İŞ İNSANLARI

Dünyanın En İyi Gitaristleri Ülkemizde Buluştu

SysAdmin

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR

Hafiflemenin 21 Günü

SysAdmin

Bu Yaz Ayaklar Rahat, Ayakkabılar Şık Ve İddialı