FeaturedKIBRIS

100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği, KKTC Lions Federasyonu’ndan ayrılma kararı aldı

100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kurulu Yönetim Kurulu KKTC Lions Federasyonu’ndan ayrılma kararı alındı.

2015 yılında kurulan 100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği, 4 Mayıs 2021 tarihinde Yönetim Kurulu’nda oluşan boşlukları gidermek için 5 Mayıs 2021 tarihinde olağanüstü toplanarak bir dizi yeni kararlara imza attı.

Kulüp Başkanlığı’na Dr. Fatoş Şemi Tuğlu seçilirken, Kulüp Sekreteri görevi ise Selda Şafak’a verildi. 30 Haziran 2021 tarihine kadar görev yapacak olan Yönetim Kurulu, görevi ise 1 Temmuz 2021’de yeni Yönetim Kurulu’na devredecek.

Derneğin restorasyonu ve standart Lions kulübü yapısına geri dönmesi için çalışacak olan kulüp üyelerine, 5 Mayıs 2021 tarihinde Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından iki sene süreyle Rehber Lion yetkisiyle atanan Fikret Şendil destek verecek.

Dr. Fatoş Şemi Tuğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapmış oldukları Yönetim Kurulu Toplantısı sırasında, oy çokluğu ile Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu üyeliğinden ayrılma ve bağımsız bir Lions kulübü olma kararı aldı.

19 Kasım 2015 tarihinde kurulan 100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği, dönemin Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Birliği üyesi olarak dernek çalışmalarına başlamış, ardından ise kurucu üye sıfatıyla 2017 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu çatısı altında toplum hizmeti çalışmalarına devam etmişti.

Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyonu üyeliğine son veren 100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği, bağımsız ve bireysel olarak toplum hizmeti çalışmalarına devam edecek.

100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği, 2019 yılında Lions GAT – Küresel Eylem Takımı’ndan almış olduğu Diyabet Pilot Proje Fonu ile Karpaz Bölgesi’nde yaklaşık iki bin kişiye yapmış olduğu diyabet şeker taraması ve düzenlemiş olduğu diyabet seminerleri ile büyük başarı elde etmiş ve KKTC’ye herhangi bir Lions Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni imzası olmadan uluslararası Lions fonunu getirerek geniş kesimlerce takdir toplamıştı.

100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions Kulübü Derneği’nin KKTC Lions Federasyonu üyeliğinden ayrılmasıyla, ülkemizde bağımsız ve bireysel olarak hizmet veren Lions dernekleri sayısı, Mağusa Mesarya Lions Kulübü ve Nicosia New Generation Lions Kulübü ile üçe yükselmiş oldu.


Benzer Haberler

12 Haziran’da yapılacağı duyurulan Şirinevler Ayermola Eko Gün ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de geçtiğimiz hafta 10 yangın meydana geldi

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu’nda ‘Kamu Görevlileri Yasası’ görüşüldü

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu sona erdi

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere’de aşı kartları 10 Ocak’tan itibaren geçerli

Covid-19’a bağlı bir ölüm daha!

Voice Kıbrıs Haber